Bel nu

Quarantallina social

Onze streek: een reisdagboek

Het Senese grondgebied biedt een enorme keuzevrijheid.

Voor liefhebbers van kunst en cultuur

Buonconvento, vandaag de dag een van de mooiste burchten in Italië, op 5 km vanaf de Agritoerisme, met zijn stadswallen uit de 14e eeuw en zijn musea van Sacrale kunst en het Mezzadria-systeem. Op dezelfde afstand van de Agritoerisme bevindt zich Murlo, een Etruskische plaats, met getuigenissen die u kunt bewonderen in het dorpsmuseum.
Ten noorden van de Agritoerisme ligt Siena, beroemd om de ‘Palio’ paardrijwedstrijden die op 3 juli en op 16 augustus worden gehouden, de kathedraal, het unieke Piazza del Campo en vele steegjes die de stad doorkruisen.
In zuidelijke richting vinden we daarentegen Montalcino beroemd om de wijn ‘Brunello’, Pienza, stad van Paus Pius II en Bagno Vignoni, een antieke burcht die bekend staat om zijn uit het Romeinse tijdperk stammende thermen.
We raden u veder aan de buitengewoon mooie abdijen als S’Antimo, Monte Oliveto Maggiore of San Galgano te bezoeken en de kapel van Montesiepi met het beroemde zwaard in de rots. Het culturele gebied strekt zich nog verder naar het zuiden uit met San Quirico d’Orcia, Montepulciano of richting het noorden met Monteriggioni, San Gimignano, Voletrra en vele andere steden.

Voor natuurliefhebbers

Er zijn talloze wegen en paden die u te voet, op de fiets of te paard kunt doorkruisen. Vanaf de Agritoerisme kunt u Buonconvento bereiken, de onverharde weg uitrijdend in de buurt van Piana, ook wel aangeduid als route van de ‘’Eroica’’ voor de liefhebbers van de fiets. Ook kunt u richting Murlo fietsen, eveneens op de onverharde weg.
We kunnen ook de route aangeduid als ‘’de oude spoorweg’’ aanraden die Murlo verbindt met de Befa, te weten langs de straat van de oude spoorweg die de mijnwerkers van de fossiele steenkoolmijn in Murlo vervoerde.
Aan het eind van de route raden we het restaurant ‘’Da Brunello’’ aan voor de lunchpauze. Hier worden vele smaakvolle streekgerechten geserveerd.
Er zijn oneindig veel mogelijkheden en talloze spectaculaire routes te paard door velden, valleien en langs kastelen… u krijgt de indruk in een film te zijn beland!

Voor liefhebbers van de thermen

Gemakkelijk te bereiken zijn de thermale baden van Bagno Vignoni en Rapolano Terme, een bron van welzijn voor lichaam en geest.

Voor strandliefhebbers

De Thyrrheense kust ligt op anderhalfuur reistijd (met de auto) van de Agritoerisme en wij raden u het Parco della Sterpaia aan om zijn heldere zee, voor zijn nog ongerepte natuur en zijn grote stranden. Een andere aanrader is het Parco Regionale dell’Uccellina in Albarese, gekarakteriseerd door de fascinerende Mediterrane kleuring. U kunt eerst het park bezoeken en dan de dag bekronen met een frisse duik in zee!

Voor de wijnliefhebbers

Deze streek staat bekend om zijn vele wijnen Doc, zoals Brunello, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti Colli Senesi, Montecucco, etc… Vele wijntelers openen hun wijnkelders voor rondleidingen en proeverijen. Het is mogelijk een rondleiding te reserveren in de Agritoerisme.

De evenementen in Buonconvento

  • Antiekmarkt in de Paasperiode.
  • Het dorsen onder de stadswallen eind juli, als het ware een historische herdenking van het dorsen uit de jaren 30/40 met dorpsbewoners gehuld in historische kostuums, machinerie en agrarische werktuigen uit die tijd.
  • estival van de vallei Val d’Arbia eind september met diners in de verschillende wijken van het dorp, muziek, optredens, markten etc...

De betoverende sfeer van het Toscaanse platteland